Εκπαιδευτική εκδρομη - Δωδεκανησιακή Ένωση Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας

 
 

Free Hit Counter


Επισκέψεις

 
 
   
     
     
     

Newsletter

Εκπαιδευτική εκδρομη

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ » Αρχεία 2016|ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ » Εκδρομές|ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ » Επαφές

Απρίλιος και Μάιος 2016
Rating:4.12, Votes:8

ΑΠΡΙΛΙΟΣ- ΜΑΙΟΣ 2016  εκδρομή μελών του ΔΣ στην Ιταλία περιοχή Val di Fiemme όπου είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το κτίριο της Magnifica Comunita di Fiemme και Αρχαιολογικά Μνημεία της περιοχής , το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμη ύλη τα υπολείμματα του ξύλου από την επεξεργασία του. 

Επίσκεψη στο Εργοστάσιο επεξεργασίας του ξύλου  ιδιοκτησίας της Comunita καθώς και στο παλιό εργαστήριο κοπής ξύλου (με κινητήρια δύναμη το νερό) όπου μας παρουσιάστηκε   ο τρόπος κοπής ξύλου πριν από ένα πλέον αιώνα .

Ξενάγηση στον πρόσφατα  ανακαινισμένο Καθεδρικό Ναό της πόλης Cavalese από τον αρχιτέκτονα που επιμελήθηκε το όλο εγχείρημα. 

Επίσημη συνάντηση στον Δήμο - κτίριο της Magnifica Comunita di Fiemme με τον νέο Πρόεδρο της Ενωσης Κοινοτήτων (11 κοινότητες αποτελούν την Ενωση) και ξενάγηση στους χώρους του κτιρίου όπου φιλοξενούνται και φυλάσσονται έργα τέχνης .

Η φιλοξενία του τέως  Προέδρου κου Ζανκανέλλα και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν εξαιρετική , όπως εξάλλου και η επαφή μας με τους κατοίκους της περιοχής και τους τοπικούς φορείς τόσο της Ενωσης όσο και ιδιωτικών βιοτεχνιών οι οποίοι αφιέρωσαν χρόνο για την ξενάγηση μας στις εγκαταστάσεις π.χ τυροκομείου της περιοχής , γραφεία του Δήμου , εργοστάσιο επεξεργασίας του ξύλου κλπ.

--------------------------------------------------